Ξύλο JARRAH

Posted by Andreas 24/04/2017 0 Σχόλια

Το ξύλο  Jarrah είναι ένα μοναδικό αυστραλιανό σκληρό ξύλο φημισμένο για την ευελιξία του. Η  αντοχή του και η σκληρότητα του το   καθιστούν ένα ιδανικό ξύλο για μια σειρά δομικών εφαρμογών και εφαρμογών σχεδιασμού, με ξύλα που εμφανίζουν χρώματα που κυμαίνονται από βαθύ κόκκινο μέχρι ξανθό.

 

Τα δέντρα Jarrah αναπτύσσονται στις πλούσιες σε σίδηρο και αλουμίνιο πεδιάδες της νοτιοδυτικής γωνίας της Δυτικής Αυστραλίας, από τις σειρές ανατολικά του Περθ μέχρι το Albany. Αναπτύσσονται αργά, οι ρίζες τους φθάνουν συχνά σε μεγάλα βάθη σε αναζήτηση θρεπτικών ουσιών και νερού. Οι μακριές, ευθείες κορμούς τους, μπορούν να αυξηθούν έως και 40 μέτρα ύψος και 2 μέτρα σε διάμετρο, δημιουργώντας όμορφα χρωματισμένα και κοκκώδη ξυλεία. Ο φλοιός είναι τραχύς με ινώδη υφή και καλύπτει ολόκληρο τον κορμό και τα μικρότερα κλαδιά.

 

Τα ξυλεία Jarrah αντικατοπτρίζουν τις αποχρώσεις του τοπίου της Δυτικής Αυστραλίας.  Ποικίλλουν σε χρώμα από πλούσια κόκκινα έως καφε. Η υφή της ξυλείας είναι μέτρια χονδροειδής και ομοιόμορφος κόκκος, αν και κάποιοι αλληλοσυνδεδεμένοι, κυματοειδείς κόκκοι μπορεί να εμφανιστούν, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα φιγούρα. Αυτό το καθιστά ελκυστικό αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό υλικό.

 

Οι φυσικές ιδιότητες του Jarrah περιλαμβάνουν υψηλή ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, τη σήψη, τους τερμίτες και ακόμη και στην υγρασία της θάλασσας , καθιστώντας το πολύτιμο για μια σειρά υπαίθριων χρήσεων. Η πυκνότητα του καθιστά επίσης ανθεκτική στη φωτιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές σκαφών και γεφυρών, στρωτήρες σιδηροδρόμων, κατασκευές ξύλου εξωτερικής  χρήσης και φυσικά έπιπλα. Οι εφαρμογές κατασκευής περιλαμβάνουν γενικές κατασκευές σπιτιών, δάπεδα, επενδύσεις, ξυλουργικές εργασίες και περίφραξη. Οι διακοσμητικές ιδιότητες του Jarrah το καθιστούν πολύτιμο για χρήση σε έπιπλα, σκάλες, κουφώματα και παρκέτα.

Αφήστε ένα σχόλιο